Dumitru Țîra candidează pentru Primăria Chișinău

Dumitru Țîra, directorul Grupului de presă „Realitatea” (Realitatea.md, Rlive.md, Bani.md, Topmedia.md, Stireata.md), este candidat  pentru funcția de primar al capitalei. Acesta a depus actele la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău pentru a fi înregistrat în cursa electorală în data de 18 septembrie.

Dumitru Țîra a lansat un apel de mobilizare civică și i-a îndemnat pe oameni să voteze, deoarece este foarte important să participe la dezvoltarea municipiului. Totodată, i-a îndemnat pe oameni să zâmbească mai mult, pentru că orașul Chișinău este tot mai trist.

„Vreau să-i mulțumesc întregii echipe PPEM, că au avut curajul să accepte proiectul și ideea pe care le am, proiectul pentru întreg municipiul Chișinău, nu doar pentru oraș, dar și pentru localitățile din cadrul municipiului”, a declarat Dumitru Țîra.

Țîra a ținut să le urez succes tuturor candidaților care au intrat în competiție și și-a exprimat speranța că aceștia „au sentimente sincere față de acest exercițiu”.

Dumitru Țîra este locuitor al orașului Chișinău.  A studiat jurisprudența la USM și economia la ASEM, unde a făcut și masterat în administrarea afacerilor. A lucrat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, unde a reprezentat Republica Moldova în relațiile cu Consiliul Europei, cu Uniunea Europeană, iar în ultimii ani a fost director politic pentru colaborarea țării noastre în regiunea Europei Centrale, Europei de Sud-Est, bazinul Mării Negre și GUAM.

 

A creat și condus grupul de presă Publika până în 2013, iar în 2014 a construit grupul Realitatea. În total a construit două televiziuni, două radiouri și 14 portaluri de știri.

În 2018 a scris Legea privind atragerea investițiilor străine în domeniul producției de film și alte opere audiovizuale.

Din 2017 este membru din partea societății civile al Consiliului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate. 

 

Pentru a afla mai multe detalii puteți urmări puteți accesa siteul www.dumitrutira.md sau îl puteți urmări pe siteurile de socializare:

 

Facebook: https://www.facebook.com/dumitrutira2019

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCfOk-aUxNNaF4vJsikk3zFQ 

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/dumitru-tira-b6a17413b/ 

Twitter: https://twitter.com/dumitru505 

Instagram: https://www.instagram.com/zambeste_e_gratis/